nieuwss

 

28 maart 2013

Onthulling

De nieuwe spilstraat is af! Bij de opening zijn ook de Woensell-Wereldbollen gepresenteerd, waarbij de de nieuwe wethouder Yasin Torunoglu laat zien dat hij zich als opvolger van Mary Fiers zich over Woensel-West zal ontfermen.

 

30 juli 2012

Printplaat met 'soldeerbollen'

Op 21 mei is de gemeente begonnen met de eerste fase van de zgn 'Spilstraat' in de wijk Woensel-West. Het ontwerp van de nieuwe straat is geinspireerd op printplaten wat weer een link legt met Philips.
Diverse kinderen uit de wijk hebben de 'soldeerbollen' beschilderd onder begeleiding van het CKE. In opdracht van de gemeente heb ik de twee grote bollen die aan het begin en eind van de SPILstraat komen te staan beschilderd. De bollen laten herkenbare beelden uit de wijk zien, samengevoegd in twee Woensel-Wereldbollen.

Foto: Beschilderde bol van bovenaf gezien. De bollen hebben een doorsnede van ondeveer 1 meter!

 

15 december 2011

Verhuizing!

Per 1 januari gaat ontwerpstudio Sandra Dijkstra na 3 jaar haar atelier aan de Galileistraat verruilen voor een hagelnieuwe, momenteel nog in de verbouw zijnde, studio in de Amperestraat 107 in Eindhoven.

 

 

21 oktober 2011

Artikel in Fries opiniblad De Moanne

 

 

5 oktober 2011

Dutch Design Week 2011- Etalageroute

het project 'Eindhoven meets Afghanistan' is te zien tijdens de
Dutch Design Week etalageroute van 20 t/m 30 oktober bij Ling-Ling in de Piazza.

 

 

26 augustus 2011

Woensel-Westival 2011

Het is alweer de derde editie van WOENSEL-WESTIVAL, dat aanstaande zondag gehouden wordt aan het Celsiusplein in Woensel West (Eindhoven. Ook dit jaar heeft ontwerpstudio Sandra Dijkstra de flyers, posters en de T-shirts verzorgt. Op het gezellige muziekfestivalletje spelen die dag bands, muzikanten en dj’s uit de wijk. Ook is er een kleine markt en kun je een lekker hapje eten in wijkrestaurant In de Voortuin. WOENSEL-WESTIVAL laat zien dat Woensel-West swingt!


 

 

5 juli 2011

Open Ruimte Dag

Het is zaterdag 9 juli open ruimte dag bij Baz en dan kunt u ook een kijkje nemen in mijn studio aan de Galileistraat 2!
Wij zijn open van 13:00 tot 17:00 uur.
Tot zaterdag!


 

 

31 meil 2011

Design For Yelloow

Stem op de Topple-Over door een reactie te plaatsen op de site van Yelloow en zorg ervoor dat we doorgaan naar de volgende ronde!

(Klik op de foto voor de link)


 

 

8 april 2011

D(esign)-Day

Bijzonder en uniek design bij D-day. Een tentoonstelling, beurs en veiling waarbij diverse ontwerpers hun werk tonen en verkopen.
Wanneer? 13 t/m 15 mei in de c-mill in Heerlen.
Klik hier om de flyer te bekijken voor meer details. 

 

8 april 2011

'Hoog' Designborrel in Haarlem

'Eindhoven meets Afghanistan' presentatie tijdens de designborrel van 'Hoog'.


 

 

4 februari 2011

Fair trade portemonnee in Sante shop

Deze portemonnees, ontworpen in opdracht van Tuyu voor de WAARwinkels, zijn met de hand vervaardigd van hoogwaardig leer in Bangladesh volgens de Fair Trade principes.

Deze maand als product van de maand in tijdschrift 'Sante' en vanaf nu zijn ze ook te koop in de online Sante shop. Klik hier voor de link naar de shop. 

 

17 januari 2011

Eindhoven meets Afghanistan

Na twee jaar is het eerste resultaat van een serie tapijten en kussens gemaakt door Afghaanse
tapijtknopers te zien tijdens Maison d'Object in Parijs. Kleine stukjes uit het Eindhovense straatbeeld zijn gebruikt als uitgangspunt voor de serie.
In samenwerking met Lidewij Spitshuis, Kabul Gallery en Tuyu.

Maison d'Object: 21 t/m 25 januari
Hal 1 Stand A90 B89 

 

 

14 januari 2011

'leve Woensel-West' nu ook te koop in leukste boekhandel van Eindhoven.

Vanaf nu zijn de boeken 'Leve Woensel-West' ook verkrijgbaar in het kleinste en tevens leukste boekhandeltje van Eindhoven: Boekhandel Spijkerman op de kleine Berg
.


 

 

15 november 2010

Lekker warm bij Stay-Okay


De winter is in aantocht en het is weer tijd voor warme mutsen. De mutsen voor Stay-Okay zijn in samenwerking met Tuyu ontworpen. De mutsen zijn met de hand gemaakt door een fair trade werkplaats in Peru, en bevat onder andere wol van alpaca’s en schapen.

 

 

1 november 2010

2 jaar werken aan boek 'Leve Woensel-West'

 

Na twee jaar is het boek 'leve Woensel-West' eindelijk klaar en kan Eindhoven trots zijn op een nieuw boek wat gaat over het wel en wee in de Eindhovense wijk Woensel-West. Klik hier voor meer informatie.

Wees er snel bij want op is op! Het boek kan tijdelijk gekocht worden bij:
Sylexis (Eindhoven Centrum)
Bruna (Kruisstraat Eindhoven)
VVV in Eindhoven (Stationsplein)
SPIL-Centrum Boschdijk.

Het kan ook besteld worden via mail naar boekwoenselwest@hotmail.nl

 

 

12 augustus 2010

Producten te koop in de WAAR winkels

Diverse producten ontworpen voor Tuyu zijn vanaf nu te koop in de WAAR winkels.

Kijk op de Tuyu en dit is waar website voor meer informatie over maatschappelijk verantwoorde producten.

 

 

19-03-10

De IDEE-Fabriek

 

Alles wat je om je heen ziet is ontworpen, een bloemenvaas, een verpakking, een huis, een verkeersbord of een tekenfilm op televisie. Je kunt het zo gek niet bedenken of iemand is achter de tekentafel gekropen om te bedenken hoe iets eruit gaat zien.

Kinderen kunnen in 'De Idee-Fabriek' leren hoe het is om in de schoenen van een ontwerper te staan. Ze leren kijken naar afmetingen, verhoudingen en functionaliteit van een product. Ook leren de kinderen werken met verschillende materialen en ontdekken hoe ze hun eigen ideeen kunt vertalen naar een heus ontwerp. Haal een echte ontwerper in huis en meld je aan voor een van de ontwerp-workshops speciaal voor kinderen in het basisonderwijs.

Kijk op de blog voor meer informatie

 

 

18-03-10

Woensel-West Maakt het!


Een nieuw project 'Woensel West maakt het' is van start! Sandra en Lidewij duiken de wijk in om samen met bewoners producten te gaan maken. Meer weten over het project? Volg het op de blog!

 

 

07-07-09

MPYA!!!


Mpya is de naam voor de nieuw ontworpen tuinmeubels. Mpya betekent 'nieuw' in het Swahili.

 

 

De serie bestaat uit: Mpya-bank, Mpya-stoel en Mpya-tafel. Klik hier voor meer informatie over deze meubels.

 

 

15-06-09

Spilcampagne tijdens nationale straatspeeldag


De straatspeeldag in de 1e en 2e Franklinstraat in Eindhoven was een groot succes! Veel straatspelletjes en andere activiteiten waren er te vinden onder de wuivende ballonnen in de kleuren van het 'samen naar school in je eigen wijk' logo. Klik hier voor meer informatie over het SPIL campagne project.

 

 

 

27-02-09

heropening korein kinderplein


Voor de opening van Korein Kinderplein in Woensel-West heb ik de aankleding ontworpen in het kader van de SPILcampagne. Wethouder Mary Fiers knipte het lintje door, waardoor de armen van de figuren naast de deur omhoog gingen en plaats maakten voor de kinderen om door het papieren ingang het vernieuwde korein kinderplein bewonderen.

 

 

 

28-10-08

dutch design week


Ook in 2008 heeft Sandra samen met RAPUNZEL gepresenteerd op de Dutch Design Week. Dit keer met het meubeltje topple-over: een meubel wat doormiddel van de bekleding kan scharnieren en waar zo een een kastje of een bankje met twee keuzes voor bekleding te maken is. klik hier voor meer informatie over de topple-over.

 

 

06-07-08

vlaggenroute woensel west


Voor de promotie van de activiteiten in Woensel West is er een vlaggenroute compleet met plattegrond ontworpen .De route liet zien dat er door de wijkbewoners allerlei initiatieven genomen worden voor andere wijkbewoners. Deze werden door de vlaggen en informatiebordjes 3 maanden lang zichtbaar in het zonnetje gezet.
Samen met Wethouder Mary Fiers en een jeugdige wijkbewoner heeft Sandra het laatste bordje met informatie over initiatiefnemers aan de laatste lantaarnpaal gepopnageld waarna de wandeling kon beginnen..

 

 

 

01-01-08

atelierruimte!!


Eindelijk is het dan zo ver!

De ontwerpstudio heeft per 1 januari 2008 plek gevonden in het voormalige schoolgebouw aan de Galileistraat 2 in Eindhoven.

 

 

 

bijgewerkt op 29-04-11