Creatief
Als kind was ik het meest in mijn element met een stuk klei, potloden en papier, lapjes stof en naaimachine en een goede hoeveelheid LEGO. Lekker creëren en bouwen. Op school waren de creatieve vakken voor mij dan ook natuurlijk ook de leukste, en als het geen creatief vak betrof, dan maakte ik het wel creatief door mijn huiswerk rijkelijk te illustreren. Na de middelbare school kon ik mijn creativiteit botvieren tijdens de lessen op de Academy voor Industriële Vormgeving, die ‘in mijn tijd’ veranderde van naam naar The Design Academy. Daar ben ik in 2002 afgestudeerd.
Sindsdien ben ik werkzaam als zelfstandig ontwerper van creatieve concepten en design. Functionaliteit, eenvoud met een twist zijn de ingrediënten voor mijn ontwerpen. Daarnaast vind ik het ook leuk en belangrijk om na te denken over zingeving, milieu, impact en duurzaamheid.

In opdracht
Bij het werken in opdracht vind ik het leuk om samen met de opdrachtgever na te denken over hoe een project het best aan te pakken met zijn beperkingen en kansen er het maximale uit te halen. 

Productontwerp
In mijn eigen werk ga ik vaak uit van wat ik zelf handig, mooi of leuk zou vinden. De ervaring leert dat er veel mensen zijn die er ook zo over denken.  

Diverse opdrachtgevers 
Inmiddels heb ik verschillende projecten gedaan voor opdrachtgevers als Fair-Trade, 
Tuyu, NBTC, gemeente Eindhoven, bedrijven en particulieren. Zo is er een reeks projecten, producten en grafisch werk ontstaan waarin mijn diversiteit goed te zien is. Juist die diversiteit is mijn kracht.

Rapunzel
Naast het ontwerpvak heb ik ook een grote passie voor mooie ontwerpen van vroeger tijden. Onder de naam Rapunzel, vintage & design verkoop ik vintage accessoires en meubels maar ook ontwerpen van eigen hand die ik maak onder mijn label Rapunzel. Meer informatie hierover is te vinden op www.rapunzel.nl.

Meer weten?
Neem dan gerust contact met mij op!

Sandra Dijkstra
info@sandradijkstra.nl
tel: 06 13047277
Eindhoven

“De beste ontwerpen komen voort uit je eigen wensen”