Opdracht:
Logo en visitekaartje voor Gilde Plus, een moderne variant van de middeleeuwse gilden. Bij Gilde Plus krijgen werkzoekenden, ondernemers en zzp’ers de kans elkaar te versterken.

Wensen logo:
Verwerken van Tangram in logo wat symbool staat voor verschillende expertises en samenwerkings-combinaties van de leden van Gilde Plus.

Uitwerking:
Het logo staat in het teken van diversiteit, maar ook van samenwerken en elkaar versterken, net als een tangram. In het logo neemt het tangram de letter G van Gilde Plus aan. In alle andere uitingen kan het alle andere vormen aannemen. Dit symboliseert de flexibiliteit van Gilde Plus. De kleuren zijn uitgegaan van RGB / Red Green Blue met grijs als steunkleur. Alle kleuren hebben twee tinten zodat ook daar veel combinaties in te maken zijn. Het gebruikte lettertype is strak en duidelijk, passend bij het beeldmerk. Omdat het visitekaartje door elk gilde-lid gebruikt moet kunnen worden is er veel witruimte op de achterkant, zodat daar met pen extra informatie aan toegevoegd kan worden. 

visitekaartje